...over de finishlijn.... - Reisverslag uit Boedapest, Hongarije van Frits Nijhof - WaarBenJij.nu ...over de finishlijn.... - Reisverslag uit Boedapest, Hongarije van Frits Nijhof - WaarBenJij.nu

...over de finishlijn....

Door: Frits

Blijf op de hoogte en volg Frits

12 Augustus 2015 | Hongarije, Boedapest

Hallo achtervolgers,

Ja, zoals de titel al verraad: ik ben in Budapest gearriveerd. Dat was gister - om ca 11 u passeerde ik de gemeentegrens, maarrr... daarna was het nog wel een dik anderhalf uur door de voorsteden trappen.
En dat was geen pretje: 85-90 % geen gescheiden fietspaden! Maw: weer langs drukke 2- of 4- baanswegen "je staande houden". Dat was ik inmiddels wel gewend, maar erg druk stadsverkeer kwam er deze laatste 15-20 km nog bij. Ook de markeringen, cq. Radweg bewegwijzering was verre van jofel. (hierop kom ik later nog terug). Maar: we hebben het er zonder klaarscheuren van af gebracht.
Allereerst het centrum in, op zoek naar info van de stad, een camping oid, en evt. kijken wat de terugreismogelijkheden zijn. Een touristenbureau, zoals we bij ons kennen, kent men hier totaal niet, er zijn wel allerlei kiosken, die je over plaatselijke info kunnen vertellen, maar iets buiten hun gebied, ho maar. Een behulpzame Hongaarse fietser voelde schijnbaar aan dat ik iets zocht en sprak me aan. Hij sprak redelijk / matig Engels, maar met handen en voeten kom je ook een eind.... Hij fungeerde als een soort tolk en met een lieftallige dame van een v/d kiosken kwamen we een eind. We vonden een camping. wisten wat de terugreis mogelijkheden waren, maar het boeken en tickets regelen... deed bij hen de oren klapperen, te moeilijk.... Ook het begrip Travel-agent / reisbureau oid, is acra-dabra voor de Hongaren. Het toeval wil (of: het geluk is met de dommen...) zag ik vanaf een terrasje op een plein bij het ontstressen met een espresso, een Billboard met: BB
/ Visit Travel. Daar naar binnen dus: En ja hoor, daar konden ze mij helpen. Terug met trein blijkt geen optie: bijna 24 uur treinen, 4 of 5 keer overstappen en: duurder nog ook. Dus de keus is snel gemaakt: Met vliegtuig terug - met Wizz wel naar Eindhoven (want de KLM is bijna dubbele pijs). We gaan dus vrijdag middag terug (17.00 u) op Eindhoven.
Vandaag en morgen ruim de tijd om Buda en Pest te bekijken. Wat ik er nu al van gezien heb: mooie stad, sjeike winkels, veel oude gebouwen, ect.
Ik zal jullie hierover na thuiskomst nog wat uitgebreider vertellen.
Hoe ik de reis van m'n laatste locatie, tw. Deggendorf in het Bayerische Wald naar hier deed, maak ik aparte A4-tjes, of A5-tjes...
Als het downloaden vd foto's weer .. tig tijd kost, (net als in Deggendorf) doe ik dat thuis.

Groet, uit een tropische Budapest (op moment ca 35 gr),
Frits

• 12 Augustus 2015 - 17:24

Henk:

Leuk al die belevenisen!

• 12 Augustus 2015 - 21:50

Arie Tuinenburg:

Hallo Frits

Je hebt er weer een geweldige reis op zitten! Sjonge jonge, je lijkt wel een jonge kerel.
    Hoe gaat je fiets mee in het vliegtuig? Is daar een mogelijkheid voor of moet die met apart vrachtvervoer? Je ziet dat ik zoiets nog nooit heb geprobeerd.... :-))

Ik doe het dus gewoon met de auto!

Goede reis naar huis en tot ziens

Arie

• 12 Augustus 2015 - 22:38

Rika Keppels:

Hallo Frits,

Prachtig verhaal weer. In Buda en Pest heb je je ook weer gered. En dan het uitzoeken van je terugreis; een heel gedoe, maar uiteindelijk toch met het vliegtuig naar Eindhoven.

Een goede thuisreis gewenst,
    groeten, Rika

• 18 Oktober 2015 - 18:40

Gary De Leeuw:

Good to hear! I am glad you got to Budapest. We finished our walk today.
    We fly back on Sunday and need to be in Geneva Saturday.
    We may stay the week in Zermatt, however, the weather may be bad. We are considering.
    Going to Italy for a few days.
    We keep checking the weather.
    Talk later. Gary.

• 20 Oktober 2015 - 22:34

Jan & Marjon (via App 11 Aug) :

Proficiat Fritzy !!! Goed gedaan jochie !
    Geniet van je daagies in Buda en Pest .....
    lieve groetjes Marjon en Jan